June 15, 2024

RAK

Dveře místnosti se pomalu otevřou a dovnitř vstoupí osoba s jemným výrazem v obličeji, která okamžitě vzbudí dojem něhy a citlivosti. Je to Rak.

Získejte 10 % slevu na svůj první nákup!

Rádi rozdáváme radost. Zanechte svůj email a užijte si svůj první nákup.

Děkujeme. Svou slevu najdete na emailu.

Rak

22.6. - 22.7.

vodní znamení pod vládou Měsíce

„Přejeme si být objímáni, cítit se bezpečně a být milováni.“

Dveře místnosti se pomalu otevřou a dovnitř vstoupí osoba s jemným výrazem v obličeji, která okamžitě vzbudí dojem něhy a citlivosti. Toto je typický vzhled Raka, ať už je muž nebo žena. Tito lidé jsou velmi emocionální a citliví a jejich projevy lásky a péče jsou pro ně velmi důležité. Jejich vládcem je Měsíc, což dává tomuto znamení silné mateřské a rodinné tendence. Raci touží po pohodlí a bezpečí a vždy se snaží zajistit, aby se jejich blízcí cítili chráněni a milováni.

Raci jsou také velmi vášniví a romantické osoby. Jsou velmi oddaní a loajální a touží po pevných vztazích. Jsou schopni poskytovat velmi silnou emocionální podporu a jsou velmi schopní v práci i v osobním životě.

PŘEDNOSTI:

Empatie - mají schopnost vcítit se do jiných lidí a porozumět jim.

Kreativita - využívají své kreativní schopnosti k tomu, aby vytvářeli krásné a inspirativní věci.

Ochota pomáhat - rádi se starají o ostatní a snaží se dělat vše, co mohou, aby byli užiteční.

Loajalita - drží se svých závazků a snaží se být oporou pro své blízké.

Intuitivita - mají schopnost vnímat nevyslovené a snaží se naslouchat svému vnitřnímu hlasu.

Laskavost - mohou být velmi ochotní pomoci svým blízkým a cítí se dobře, když se ostatní cítí šťastní a spokojení.

Dobrosrdečnost - jsou často velmi dobrosrdeční a mají tendenci se starat o ty, kteří jsou v nouzi nebo potřebují pomoc.

Ochota pomáhat - jsou velmi ochotní pomáhat druhým a mohou být velmi štědrí s časem a energií.

Přizpůsobivost - jsou obvykle schopni se přizpůsobit různým situacím a lidem.

Vnímavost - jsou schopni vnímat jemné nuance a detaily v situacích a mohou být velmi vnímaví k emocím druhých.

SLABINY:

Přecitlivělost - může být těžké odlišit, zda jsou jejich emoce založeny na skutečnosti, nebo na jejich představách.

Náladovost - mohou mít tendenci mít výkyvy nálad a mohou být náchylní k pocitům úzkosti a stresu.

Opatrnost - mohou být velmi opatrní a mohou mít tendenci vyhýbat se riziku a novým situacím.

Závislost -mohou se stát příliš závislými na svých blízkých a mohou mít tendenci přehlížet své vlastní potřeby.

Manipulace - mohou být velmi dobří v manipulaci ostatních lidí a mohou mít tendenci využívat své empatie a intuice k tomu, aby ovlivňovali druhé lidi.

Neochota opustit pohodlí zóny - může být těžké pro ně zvládat změny a přijímat nové výzvy.

Strach z odmítnutí - mohou mít tendenci být velmi citliví na odmítnutí a mohou se bojovat s tím, jak se vyrovnat se situacemi, kdy jsou odmítnuti.

Náklonnost k minulosti - mohou mít tendenci zůstávat připoutáni k minulosti a mohou se trápit nad věcmi, které se již staly.

Nesmělost - mohou mít tendenci být nesmělí a nedůvěřiví vůči novým situacím a lidem.

Ovládání emocí - mohou mít tendenci být příliš emocionální a mohou mít potíže s ovládáním svých emocí.

Raci si nejlépe rozumí:

v partnerském vztahu: Blíženci, Rak, Panna, Štír, Kozoroh, Ryby

v byznysu: Blíženci, Rak, Panna, Štír, Kozoroh, Ryby

Barvy, které jim dodávají energii:

tyrkysová bílá, stříbrná, modrá, zelená, světle žlutá či hnědá

Ideální zaměstnání a koníčky

psycholog, terapeut, učitel, námořník, archeolog, historik, kuchař, zahradník, zvěrolékař, dětský psycholog, fotograf, umělec, knihovník, kouč, antikvář, designér, biolog, rybář, zdravotník a další..

Zdraví

Pro Raky je důležité udržovat zdravou rovnováhu mezi emocemi a tělesným zdravím. Jsou náchylní k emocionálním výkyvům a stresu, což může ovlivnit jejich celkové blaho. Raci by se měli zaměřit na péči o zažívání a trávicí systém, protože jsou na to citliví. Důležité je také dbát na psychickou pohodu a vyhledávat podporu a porozumění od blízkých lidí.

Majetek

Raci jsou spojeni se svým domovem a rodinou a majetek pro ně znamená pocit bezpečí a pohodlí. Jsou ochotni vynaložit spoustu úsilí a péče na vytvoření harmonického a útulného prostředí ve svém domově. Finanční stabilita je pro ně důležitá, protože se cítí jistěji, když mají zajištěné zázemí. Raci také často vykazují schopnost správně hospodařit s penězi a majetkem.

Práce

Raci jsou vnímaví a empatičtí jedinci, kteří jsou schopni vcítit se do potřeb a emocí druhých lidí. V práci se často uplatňují v profesích, které vyžadují péči o druhé, jako jsou psychologové, terapeuti, učitelé nebo zdravotníci. Jsou také kreativní a mají sklony k uměleckému vyjádření, což je může vést ke kariéře v oblasti designu, umění nebo psaní. Raci mají schopnost tvořit harmonii a stabilitu v pracovním prostředí a jsou často ceněni pro svou spolehlivost a péči o ostatní.

Ženy narozené ve znamení Raka jsou silně citlivé a vnímavé. Mají vrozenou schopnost porozumět emocím druhých lidí a vytvořit s nimi hluboké spojení. Jsou to výborné posluchačky a rády pomáhají ostatním. V rodině a ve vztazích kladou důraz na harmonii a bezpečí. Jsou skvělými matkami a ochraniteli svých blízkých. Své city a emoce vyjadřují s lehkostí a jsou schopny přizpůsobit se různým situacím.

Muži narození ve znamení Raka mají silné pouto k rodině a domovu. Jsou oddaní a starostliví partneři a otcové. Své city projevují tradičními způsoby a mají vrozenou intuici, která jim pomáhá rozpoznat potřeby a přání svých blízkých. Jsou spolehliví a ochotní poskytnout oporu a ochranu. Raci jsou také kreativní a mají smysl pro umění a krásu.

Symbolizuje emocionalitu, intuitivitu a ochranu. Rak je jako citlivý korýš schovávající se ve svém krunýři. Má potřebu se cítit bezpečně a vytvářet blízké vazby. Je citlivý na potřeby ostatních a často nabízí svou podporu a péči. Raci mají vrozenou schopnost rozpoznat atmosféru a emocionální tóny ve svém okolí. Jsou to výborní posluchači a mají schopnost vcítit se do pocitů druhých lidí.

Pokud se rozhodnete vybudovat s Rakem vztah, můžete očekávat loajalitu, péči a podporu. Raci jsou oddaní a věrní partneři, kteří se budou snažit vytvořit harmonický a bezpečný domov pro vás i pro svou rodinu. Budou se starat o vaše potřeby a přání a budou vás chránit před nepříjemnostmi. Buďte však trpěliví, protože Raci mohou být někdy náchylní k náladovosti a emocionálním výkyvům.

Tento článek je pouze obecným popisem vlastností a charakteristik lidí narozených ve znamení Raka. Samozřejmě se každý jedinec může lišit v individuálních vlastnostech a projevech.

NA CO SI DÁT POZOR?

  1. Když máte nějaké obtíže, můžete se obrátit na lidi narozené ve znamení Raka. Jsou ochotní poskytnout pomoc jako první.
  2. Raci často potřebují pocit užitečnosti. Jejich obavy se často týkají blízkých lidí, finanční stability, strachu z nemocí a nejistoty ohledně budoucnosti. Je vhodné vyhýbat se tématům, která by mohla způsobit obavy.
  3. Lidé narození ve znamení Raka mají obvykle pomalejší tempo. Je dobré projevovat trpělivost.
  4. Pokud vás někdo narozený ve znamení Raka pozve k sobě domů, je zdvořilé přijmout jejich pozvání a přinést s sebou nějaký užitečný dar do jejich domácnosti. Oceňte jejich bydlení a hostinství.
  5. Snažte se navázat dobrý vztah i s jejich rodinnými příslušníky.
  6. Pokud se vám někdo narozený ve znamení Raka chce svěřit, je důležité mu naslouchat a projevit empatii. Poskytněte mu vaši plnou pozornost.
  7. Nenechte uniknout pozornosti na jejich narozeniny. Buďte vnímaví k jejich speciálním událostem.

MINERÁLY

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazené minerály. Věří se, že jsou tyto minerály v přítomnosti určitého znamení silnější. Rakům doporučuji tyto minerály:

MĚSÍČNÍ KÁMEN

Je považován za kámen rovnováhy a harmonie a často se používá pro meditaci a uklidnění mysli. Achát může pomoci při odstraňování negativních emocí a podpoře pozitivního myšlení a energie. Navíc se říká, že různé druhy achátů mají specifické duchovní účinky, například modrý achát se spojuje s klidem a jasností myšlení, zatímco růžový achát je spojován s láskou a emocionální stabilitou. Achát je také považován za kámen pro zlepšení komunikace a sebevyjádření.

Zdravotní vlastnosti achátu jsou spojovány s jeho schopností podpořit fyzickou, emocionální a mentální rovnováhu. Achát může pomoci při uklidňování nervů a zmírňování stresu a úzkosti.

Naše šperky s MĚSÍČNÍM KAMENEM najdete TADY.

RUBÍN

Rubín je kámen srdce a životodárné energie. Po staletí je rubín nazýván králem drahokamů. Vzbuzuje v nás hlubokou a vášnivou lásku – sebelásku k sobě i lásku ke všem ostatním. Oproti klidnému růženínu má tato láska velmi dynamický náboj. Vede k pravdě a moudrosti, touze po poznání a pozitivnímu přístupu k životu. Rozežene všechny chmury a ukáže, co je v životě důležité. Na duševní úrovni rubín zastavuje zlost a negativní energie, aby je mohl proměnit v pravý opak. Poukazuje na důležitost sexuality, jako kreativní energie, i duchovní lásky. Ten, kdo nosí rubín, prožije podle legend život plný míru, nadšení a materiální hojnosti.

Naše šperky s RUBÍNEM najdete TADY.

SMARAGD

Smaragd je symbolem očisty, rovnováhy a regenerace. Smaragd je kamenem lásky. V partnerství udržuje rovnováhu, věrnost a zklidňuje city, je-li to potřeba. Podporuje přátelství, spojuje nás s přírodou, zvyšuje vnímavost. Posiluje porozumění, soucit a naslouchání se vším a všemi, kteří potřebují naši pomoc a pochopení. Zmírňuje stres, splíny a deprese, zlepšuje paměť a podporuje intelekt. Přináší majiteli blahobyt a peníze.

Naše šperky s SMARAGD najdete TADY.

PERLA

Perla je drahokam moře a řek, symbolem čistoty a proměny. Perly vzbuzují v ženách ženskou krásu, rozum a rozvahu. Perly pomáhají upevňovat rodinné vztahy, posilovat lásku a otevírat mysl pozitivnímu myšlení. Velmi silně působí na deprese a na stavy samoty. Perly pomáhají uklidnit jak duševní, tak fyzické nevyrovnané stavy. Jejich energie je porovnávána s krásou ženy.

Naše šperky s PERLAMI najdete TADY.

RŮŽENÍN

Růženín je kamenem lásky. Růženín podporuje něžnost, přátelství a lásku k sobě samému i ostatním. Pomáhá projevovat city a vnímavost. Učí nás trpělivosti a dává nám sílu odpouštět. Je skvělým magnetem pro získání nového partnerství. Uklidňuje a hojí citové rány zejména po tragických událostech v rodině, rozchodech a v obdobích životních krizí. Růženín odráží negativní energie. Je věhlasným kamenem do ložnice, dětského pokoje, na místa setkávání a na pracoviště, kde se nachází více lidí.

Naše šperky s RŮŽENÍNEM najdete TADY.

Dalšími minerály, které se také hodí k Rakům jsou z naší nabídky například OPÁL a JANTAR, ONYX, AVANTURÍN, JADEIT nebo KARNEOL, ty ale zatím v nabídce nemáme.

Mé zdroje jsou knihy, internet a vlastních cca 10 let bádání a učení. Sama osobně na přiřazování znamení k minerálům nevěřím (protože minerály tu byly dříve než znamení) a raději vybírám srdcem a intuicí. Každopádně se však jedná o zajímavé informace a často i pravdivé.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Passionate reader | People person | The one behind All dad jokes
Probíhá rekonstrukce webu...
Pro informace o objednávkách nás kontaktujte na email: kaminkovavila@gmail.com