June 15, 2024

BÝK

Jsou ovlivňováni živlem země a to jim dává smysl pro praktické a materiální záležitosti. Je to znamení stability, praktičnosti i rozhodnosti - Býk.

Získejte 10 % slevu na svůj první nákup!

Rádi rozdáváme radost. Zanechte svůj email a užijte si svůj první nákup.

Děkujeme. Svou slevu najdete na emailu.

BÝK

21.4. – 21.5.

zemské znamení pod vládou Venuše

Každý touží mít svoji pastvinu (rozumějte krásný drahý dům s pořádnou zahradou). “

Potkali jste rozvážného, trochu pomalého člověka s velkýma očima, hebkou pletí a bujnou kšticí? Vězte, že jste potkali muže či ženu narozené ve znamení Býka nebo s ascendentem v Býku. Líbí se vám jejich mladistvý vzhled, mírná povaha a pohodové chování? Pak se ale smiřte i s tím, že z klidu je nevyvede opravdu nic a že jejich nejoblíbenějším kusem nábytku je gauč. Lidé tohoto znamení mívají dobře vyvinuté smysly, nejvýrazněji chuť. Ano, u stolu plného lahůdek. Býka odhalíte na první pohled. Mlsně obchází, nasává vůně a tváří se blaženě. Ženy narozené ve znamení Býka nebo s ascendentem v Býku oplývají velkým půvabem, tomuto znamení totiž Venuše.

Býci jsou ovlivňováni živlem země a to jim dává smysl pro praktické a materiální záležitosti. Je to znamení stability, praktičnosti i rozhodnosti. Mají klidnou a vyrovnanou povahu a hlavním smyslem jejich života bývá práce. Když se nadchnou pro nějakou myšlenku, rádi budou tvrdě a neúnavně pracovat na jejím uskutečnění. K životu se staví velmi zodpovědně. Hodně důležité je pro ně hmotné zázemí, rádi se obklopují hezkými věcmi a dokážou ocenit luxus.

PŘEDNOSTI:

Praktičnost - jsou velmi praktičtí a umí rychle najít řešení pro problémy.

Stálost - jsou velmi stálí a věrní lidé, kteří drží slovo.

Vytrvalost - jsou velmi vytrvalí a dokáží se snažit i v těžkých situacích.

Trpělivost - nejsou příliš trpěliví, ale snaží se na sobě pracovat a zlepšovat tuto vlastnost.

Tvořivost - jsou velmi tvořiví a mají skvělé nápady.

Smyšlenost - mají velkou smyslnost a umí se dobře orientovat ve světě smyslných zážitků.

Důslednost - jsou velmi důslední a vždy se snaží dodržovat své závazky.

Dobrotivost - jsou velmi dobrotiví a mají velké srdce.

Smysl pro umění - mají velký smysl pro umění a dokáží ho velmi dobře ocenit.

Styl - mají svůj vlastní styl a umí se dobře prezentovat.

SLABINY:

Workoholismus - mají sklon k nadměrné práci a obětování osobního života.

Pohodlnost - ukazuje se tendence vyhýbat se náročným úkolům a hledat pohodlná řešení.

Netrpělivost - mají obtížnost čekat na výsledky a trpělivě pracovat na svých cílech.

Tvrdohlavost - vyskytuje se náchylnost držet se svých názorů a odmítat jiné možnosti.

Nechává se vydržovat - mívají závislost na finanční nebo emocionální podpoře od ostatních.

Agresivita - mají sklon k projevům hněvu a agrese vůči jiným lidem.

Lpí na majetku a vlastnění - tendence k přeceňování materiálních hodnot a posedlost majetkem a vlastnictvím.

Neriskuje - objevuje se strach z rizika a neschopnost podstoupit nové a neznámé věci.

Špatně snáší změny - mají nesnášenlivost vůči nečekaným a neplánovaným událostem a změnám v plánech a rutině.

Náladovost - z ní se dostává jen velmi těžko.

Býci si nejlépe rozumí:

v partnerském vztahu: Bern, Rak, Štír, Kozoroh, Vodnář, Střelec

v byznysu: Beran, Býk, Blíženci, Lev, Panna, Váhy, Štír

Barvy, které jim dodávají energii:

růžová, zelená, šedá

Květina:

růže, sedmikráska, mák

Ideální zaměstnání a koníčky:

zahradník, květinář, stavitel, architekt, realitní makléř, bankéř, účetní, odhadce, burzovní makléř, finanční poradce, chovatel, přírodovědec, ekolog, kuchař, restauratér, kritik, kadeřník, zpěvák, muzikant, herec, tanečník, klenotník, historik, archeolog, sochař, učitel umění

Zdraví

V tom, co se zdraví týká, by si měl dávat pozor především na krk. Bolestmi v krku reaguje i na stresy, které si jinak nepřizná. Šíje je pak zejména u býčích dam to nejkrásnější, co jim příroda nadělila. Bývá krásná, s pevnou pletí a do hodně pozdního věku bez vrásek. Právě na takový krk se pak sluší pověsit náhrdelník.

V oblasti zábavy a koníčků patří Býk k lidem, kteří potřebují mít hobby, které má praktický a pro rodinu užitečný dopad. Z pánů bývají vynikající zahradníci a sadaři. Býčí dámy většinou skvěle vaří, a pečou tak, že ze svých výrobků vytváří malá umělecká díla. S úspěchem se mohou zúčastňovat soutěží o nejlepší marmeládu nebo o ty nejlépe zavařené okurky.

Majetek

V tom, co se týká řešení praktických záležitostí, je nepřekonatelný. Práci si vybírá po zralé úvaze tak, aby mu přinášela peníze a aby ji mohl využít i on sám. Může to být skvělý architekt, stavitel, zemědělec, farmář nebo finančník. V jeho případě občas platí, že v práci jsou na prvním místě peníze a až potom to, co vlastně dělá.

Práce

Býk pracuje pomalu, důkladně, zodpovědně, s rozmyslem a s vědomím jistého výdělku. Býk v žádném případě není otrok, který vám všechno poslušně odkývá. Tito lidé mají jasnou představu o tom, co chtějí dělat, jak to chtějí dělat a za co to chtějí dělat. Jejich kvality ovšem nejlépe oceníte, když nastanou tzv. těžké časy. Není silnějšího, věrnějšího a rozvážnějšího pracovníka. Když už ostatní ztrácejí zájem a jejich energie ochabuje, Býk zůstává – neochvějně odhodlaný, klidný a zaměřený na svůj cíl.

Ženu Býka si získáte, když budete uspokojovat její smysly. Berte ji do drahých restaurací, potrpí si na dobré jídlo a pití. Kupujte ji květiny a parfémy, má ráda příjemné vůně. Pozvěte ji na koncert. Býci jsou obdařeni hudebním sluchem a obvykle mají i pěkný hlas. Kupujte ji drahé a luxusní oblečení, v oblibě má jemné a přírodní látky.

Žena narozená v tomto stabilním znamení dává přednost kvalitě před kvantitou. Svého partnera si bude pečlivě vybírat. Vztah bere velmi vážně, proto bude mít i tendence být majetnická a žárlivá. Zaujme ji muž hmotně zabezpečený, který ji zajistí život v luxusu.

Protože je žena Býk tak stabilní a praktická, bude vyhledávat společnost muže, který je jejím opakem, tedy muž rozhodný, hravý, riskující a intuitivní. Tyto ženy mají velký smysl pro věrnost, jsou obětavé a starostlivé. Na svá bedra klidně převezmou starosti a problémy celého světa, natož pak svých partnerů a přátel.

Máte-li sen o stabilním, rozvážném, praktickém a rodinném partnerovi, máte-li sen o muži, který vám nosí domů kytice rudých růží a zamilovaně na vás hledí čokoládově hnědýma očima, máte sen o muži narozeném ve znamení Býka. Musíte se ale pak smířit i s tím, že jeho touha po klidu ho zavede i na gauč v obývacím pokoji a romantika v jeho podání se občas smrskne na talíř plný lahůdek. Ale ani to nemusí být tak špatné, protože život s mužem Býkem je jistota, solidnost, zabezpečení pro vás i vaše děti a upřímné srdce – a to je štěstí.

Obvykle ho poznáte podle krásných hnědých očí, symetrické tváře a milého úsměvu. Nikdy nepůsobí křehce, většinou z něj vyzařuje síla a pevné odhodlání.

Obvykle má skvěle vyvinuté smysly – chuť, čich, sluch i hmat, které mu mimo jiné dopřávají být i jemným a něžným milencem. Pověstný je i jeho smysl pro krásu a peníze. Říká se, že pokud muž narozený ve znamení Býka není ve čtyřiceti letech bohatým mužem, není to muž Býk.

NA CO SI DÁVAT POZOR?

  1. Nedávejte jim nátlak ohledně toho, co mají dělat. Býci mají přirozenou tendenci být vytrvalí. Touží po stabilitě a nechtějí být nuceni k něčemu.
  2. Respektujte jejich pevný rozvrh. Býci preferují strukturu a stálost. Pokud si uvědomí, že se něco často mění, mohou být frustrovaní.
  3. Buďte v souladu s jejich rytmem. Preferují známé a předvídatelné situace.
  4. Pokud jste v partnerském vztahu s Býkem, respektujte jejich touhu po stabilitě. Býci mají rádi jistotu a pocit bezpečí.
  5. Obdarujte je něčím luxusním, potrpí si na hezké věci.
  6. Býk ocení práci, která je smysluplná a má konkrétní výsledek. Dávejte mu práci, která má jasný účel.
  7. Potřebuje prostor k relaxaci a odpočinku stejně jako k pracovnímu úsilí. Respektujte jejich potřebu klidného a pohodlného prostředí.

MINERÁLY

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazené minerály. Věří se, že jsou tyto minerály v přítomnosti určitého znamení silnější. Býkům doporučuji tyto minerály:

KŘIŠŤÁL

Křišťál je nejuniverzálnější a zároveň energeticky nejsilnější minerál na světe. Má schopnost násobit účinky jiných minerálů umístěných v jeho blízkosti. Poskytuje silnou ochranu, očišťuje od všeho škodlivého a harmonizuje lidské tělo i prostor kolem sebe. Je nazýván kamenem čistoty a harmonie, neboť přitahuje pouze čisté myšlenky, záměry i chování a odvrací negativní energie všeho druhu. Projasňuje mysl, zvyšuje sebevědomí, nabíjí novou energií, zklidňuje. Podporuje trpělivost, moudrost a sebezdokonalování.

Energie křišťálu působí pozitivně na funkci štítné žlázy, srdce, krevního oběhu. Nejúčinnější je ve zklidňování neuralgických bolestí. Také ulevuje při nevolnostech, závratích, migrénách a bolestech hlavy.

Naše šperky s KŘIŠŤÁLY najdete TADY.

SMARAGD

Smaragd je symbolem očisty, rovnováhy a regenerace. Smaragd je kamenem lásky. V partnerství udržuje rovnováhu, věrnost a zklidňuje city, je-li to potřeba. Podporuje přátelství, spojuje nás s přírodou, zvyšuje vnímavost. Posiluje porozumění, soucit a naslouchání se vším a všemi, kteří potřebují naši pomoc a pochopení. Zmírňuje stres, splíny a deprese, zlepšuje paměť a podporuje intelekt. Přináší majiteli blahobyt a peníze.

Smaragd posiluje funkci srdce, vyrovnává nepravidelný krevní tlak. Je vhodné ho používat při zánětech vedlejších nosních a čelních dutin, cukrovce, migréně. Jeho zelená uklidňující barva blahodárně působí na zrak, posiluje unavené oči.

Naše šperky se SMARAGDY najdete TADY.

ACHÁT

Je považován za kámen rovnováhy a harmonie a často se používá pro meditaci a uklidnění mysli. Achát může pomoci při odstraňování negativních emocí a podpoře pozitivního myšlení a energie. Navíc se říká, že různé druhy achátů mají specifické duchovní účinky, například modrý achát se spojuje s klidem a jasností myšlení, zatímco růžový achát je spojován s láskou a emocionální stabilitou. Achát je také považován za kámen pro zlepšení komunikace a sebevyjádření.

Zdravotní vlastnosti achátu jsou spojovány s jeho schopností podpořit fyzickou, emocionální a mentální rovnováhu. Achát může pomoci při uklidňování nervů a zmírňování stresu a úzkosti.

Naše šperky s ACHÁTY najdete TADY.

RŮŽENÍN

Růženín je kamenem lásky. Růženín podporuje něžnost, přátelství a lásku k sobě samému i ostatním. Pomáhá projevovat city a vnímavost. Učí nás trpělivosti a dává nám sílu odpouštět. Je skvělým magnetem pro získání nového partnerství. Uklidňuje a hojí citové rány zejména po tragických událostech v rodině, rozchodech a v obdobích životních krizí. Růženín odráží negativní energie. Je věhlasným kamenem do ložnice, dětského pokoje, na místa setkávání a na pracoviště, kde se nachází více lidí.

Energetického vyzařování růženínu se využívá zejména pro tlumení stresu, emocí, nervozity, strachu a depresí. Podporuje léčbu srdce. Působí skvěle na pleť, pomáhá redukovat vrásky a podporuje regeneraci pokožky.

Naše šperky s RŮŽENÍNY najdete TADY.

TYGŘÍ OKO

Kámen tygří oko je spojen s pevností, ochranou a odvahou. Jeho energie je považována za podporující při nalézání silného základu v životě. Tygří oko pomáhá při dosahování cílů, posiluje vnitřní sílu a odhodlání. Jeho vibrace napomáhají odstraňování stresu a podpůrně působí při uvolňování napětí v těle.

Tygří oko se často spojuje s rozvojem vnitřního sebeuvědomění a sebedůvěry. Pomáhá zvyšovat odvahu, důvěru a vnitřní stabilitu, což je užitečné při překonávání překážek a podporuje sebevědomí.

Jeho energie podporuje rovnováhu v emocích a myšlení, což může přispět k lepšímu sebevyjádření a vyjádření v různých situacích. Tygří oko pomáhá zesilovat schopnost komunikace a vyjadřování sebe sama.

Naše šperky s TYGŘÍM OKEM najdete TADY.

Dalšími minerály, které se také hodí k Býkům jsou například RODONIT, SAFÍR, KARNEOL, AVANTURÍN, KORÁL, MALACHIT, ty ale zatím v nabídce šperků nemáme.

Mé zdroje jsou knihy, internet a vlastních cca 10 let bádání a učení. Sama osobně na přiřazování znamení k minerálům nevěřím (protože minerály tu byly dříve než znamení) a raději vybírám srdcem a intuicí. Každopádně se však jedná o zajímavé informace a často i pravdivé.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Passionate reader | People person | The one behind All dad jokes
Probíhá rekonstrukce webu...
Pro informace o objednávkách nás kontaktujte na email: kaminkovavila@gmail.com