November 25, 2023

BLÍŽENCI

Potkali jste člověka s jiskrnýma očima, pohotovou mluvou, s neutuchající dobrou náladou a spikleneckým výrazem? Pak je to Blíženec.

Získejte 10 % slevu na svůj první nákup!

Rádi rozdáváme radost. Zanechte svůj email a užijte si svůj první nákup.

Děkujeme. Svou slevu najdete na emailu.

BLÍŽENCI

21.5. – 21.6.

vzdušné znamení pod vládou Merkuru

Dokáží bez problémů měnit vše od účesu, šatů a názorů až po zaměstnání nebo partnera. “

Potkali jste člověka s jiskrnýma očima, pohotovou mluvou, s neutuchající dobrou náladou a spikleneckým výrazem? Pohybuje se pružně a hlavně rychle? Všechno ví, má zaručeně poslední zprávy a je k tomu ještě vtipný? Pak je to Blíženec. Blíženci jsou vesměs přívětiví, zdvořilí a velmi milí lidé. Milují změnu a drby. Jejich největší předností je objevování a hledání nových podnětů, nápadů a námětů. Nejsou to lidé, kteří by se specializovali. Jejich přelétavost, neklid a netrpělivost jim nedovolí se zastavit a zkoumat věci do hloubky. Což může vést k zploštělému intelektualizování. U Blíženců se často vyskytují výkyvy nálad. Nadšení a optimismus střídají propady a chmury.

Symbolem znamení Blíženců jsou dvojčata z řecké mytologie Kastor a Pollux. Jeden byl obyčejný smrtelník, druhý byl nesmrtelný. Tak i jedinci zrození v tomto znamení se vyznačují jistou dualitou a rozpolceností. Je to znamení vzdušné a proměnlivé, doménou Blíženců je oblast komunikace.

PŘEDNOSTI:

Adaptabilita - mají schopnost se rychle přizpůsobit novým situacím a prostředí.

Společenskost - vede je touha a schopnost být součástí společnosti a navazovat mezilidské vztahy.

Všestrannost - mají schopnost zvládat různé aktivity a mít různé zájmy.

Zvídavost - projevuje se zájem a chuť objevovat nové věci a poznávat svět kolem sebe.

Přátelskost - snaha být vstřícný, milý a ohleduplný vůči druhým lidem.

Komunikativnost - mají schopnost dobře a srozumitelně komunikovat s ostatními.

Rozmanitost - projevuje se touha po různorodosti a změnách v životě.

Vtipnost - mají schopnost být vtipný a vesele naladěný.

Bavič - obvykle je snaha být zábavný a rozptýlit ostatní.

SLABINY:

Lakomost - vede k nadměrnému hromadění bohatství a výraznému nedostatku altruismu.

Přelétavost - trpí nedostatkem stability v životě, což může vést k pocitu neustálého chaosu.

Nedokončuje věci - tendence hromadění nedokončených projektů, což může vést k pocitu neuspokojení a frustrace.

Povrchnost - mají nedostatek zájmu o hlubší a významnější věci v životě, což může vést k pocitu povrchnosti a prázdnosti.

Nezodpovědnost - může u nich vést k nedostatku důvěry a respektu.

Nevyzpytatelnost - lidé nemohou předvídat, jak se bude chovat nebo jaké bude mít záměry.

Nespolehlivost - může být frustrující pro ostatní, kteří se spoléhají na to, že splní své sliby a závazky.

Necitelnost - objevuje se necitelnost, nedostatek empatie a porozumění pro ostatní.

Sobectví - projevuje se jako nedostatek ohleduplnosti a altruismu vůči ostatním.

Malichernost - mají pak pocity prázdnosti a nedostatku uspokojení.

Blíženci si nejlépe rozumí:

v partnerském vztahu: Beran, Býk, Rak, Panna, Váhy, Střelec, Vodnář, Ryby

v byznysu: Beran, Býk, Váhy, Panna, Vodnář, Ryby

Barvy, které jim dodávají energii:

žlutá, oranžová, zelená, šedá, černá

Ideální zaměstnání a koníčky:

novinář, redaktor, komentátor, telefonní operátor, obchodník, překladatel, tlumočník, lektor, mluvčí, řečník, režisér, spisovatel, učitel, průvodčí, marketingový specialista, průvodce, sociolog, realitní makléř, burzovní makléř, knihkupec, tanečník, DJ a další..

Zdraví

Pokud se zdraví týče, musí se Blíženec soustředit především na dýchací cesty. Pozor by si měl dávat jak na prochlazení, tak na nejrůznější sezónní alergie. Zároveň by si měl hlídat svou duševní hygienu a pochopit, že jako protipól své neustálé aktivity potřebuje občas zklidnit a sám sebe srovnat. Pokud to neudělá, hrozí, že svou nervozitu nezvládne do té míry, že ji přenese i na celé své okolí. A to by byla opravdu škoda.

Majetek

Většinou budí dojem, že je kariéra ani vydělávání peněz vlastně vůbec nezajímá. Právě proto je překvapivé, že nakonec vydělají, a to v nemalém objemu. To, že si najdou práci, která je jejich koníčkem a která jim celkem i vynáší, může celému zbytku zodiaku připadat jako něco neskutečně nespravedlivého.

Práce

Když jsou v akci, podobají se svou hyperaktivitou. Ne nadarmo se říká, že Beran s Blížencem prodá i Manhattan. Rozdíl mezi nimi je, že Blíženec mívá menší výdrž, ale zato je flexibilnější, přináší nové impulsy. Jedině Blíženec vycítí, že už něco nefunguje, a přirozeně se posouvá dále. I jeho schopnost „vykecat se ze všeho“ je příslovečná. Blíženci mají vynikající talent vyhýbat se ožehavým situacím a konfliktům, z těch dokážou vždy včas vycouvat.

Ženy narozené ve znamení Blíženci žízní po informacích a vědění. Mají obrovskou schopnost učit se. Vzdělání je pro ně důležité snad už od okamžiku, kdy se narodily. Jsou skvělými žákyněmi, studentkami i učitelkami. Díky své vynalézavosti a představivosti si dokážou učivo nejen rychle osvojit, ale přicházet i s nečekanými možnostmi řešení i těch nejzapeklitějších úkolů a situací.

Jen zřídka ztrácejí přehled o tom, co se ve společnosti děje, o čem se mluví, nebo jaké jsou nejnovější společenské trendy. Jsou neukojitelně zvědavé a neustále hledají svou osobní duševní jistotu v zážitcích všeho druhu. Obvykle reagují podle momentální nálady – proto je jejich osobnost tak dvojaká a rozporuplná. Na jedné straně rozum a logické řešení situací, na straně druhé psychické vyčerpání a zmatek z přemíry nabitých informací.

Nijak zvlášť je nepřitahují hmotné statky, peníze jsou ale pro ně důležité, v jejich očích znamenají moc a svobodu. S vlastními penězi zacházejí šetrně, zato peníze ostatních jsou schopné rozhazovat ve velkém. I když si s rostoucím věkem uvědomuje, že aby mohla se svými partnery a okolím koexistovat, musí s ním i kooperovat, pořád si bude zachovávat svoji originalitu a jedinečnost.

Muž Blíženec miluje lidi a společnost, rád se baví a bude bavit i vás. Toužíte-li ale po muži stálém a spolehlivém, který vám nabídne pocit tepla a bezpečí, obraťte se čelem vzad a utíkejte, jak nejrychleji můžete, takovým muž Blíženec nikdy nebude.

Symbolizuje mentální čilost, všestrannost a nekonformnost. Blíženec je chvějivý Harlekýn, milující hry a tuláctví, génius komedie, vždy tak trochu nad věcí. Virtuózní kašpar a posměváček, má potřebu udivovat, rozptylovat a někdy i šokovat. Vždy reaguje podle momentální nálady. Je přesvědčen, že rozmanitost je kořením života. Typický Blíženec nebude hledat klid a harmonii za zdmi kláštera. Pochlubí se Vám svým širokým okruhem zájmů a Vy jen budete žasnout, jaký je to aktivní člověk.

Pokud mu dáte volnost a důvěru, můžete si být zcela jistá, že se k vám vždy bude vracet jako ke své jediné vyvolené. Nikdy nenajdete lepšího „parťáka“ do života, který vám bude rozumět v každé situaci a neopustí vás kvůli takové podružnosti, jako jsou vrásky na čele nebo pár kil navíc. Obvykle nelpí ani na starých věcech, ani na majetku. Žízní po životě, dychtivě se učí všemu novému a zajímavému.

NA CO SI DÁVAT POZOR?

  1. Dejte Blíženci prostor pro projev. Je skvělý posluchač.
  2. Poslouchejte s pozorností, co Blíženec sděluje, a uznávejte jeho schopnosti komunikace a vysoký intelekt.
  3. Když se chcete přiblížit k Blíženci, mějte v zásobě zajímavá témata k diskuzi.
  4. Blíženci obvykle mají tendenci mírného zpoždění. Pokud plánujete setkání s Blížencem, mějte na paměti tuto sklonitost a nepřivítejte ho nehezky kvůli pozdnímu příchodu.
  5. Představte Blížence svým přátelům a známým. Blíženci mají rádi poznávání nových lidí.
  6. Buďte stále připraveni s novými nápady. Blíženci potřebují mentální stimulaci.
  7. Pokud jste v restauraci nebo kavárně s Blížencem, zaplaťte za něj. Neočekávejte, že Blíženec bude ten, kdo pozve vás.

MINERÁLY

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazené minerály. Věří se, že jsou tyto minerály v přítomnosti určitého znamení silnější. Blížencům doporučuji tyto minerály:

SMARAGD

Smaragd je symbolem očisty, rovnováhy a regenerace. Smaragd je kamenem lásky. V partnerství udržuje rovnováhu, věrnost a zklidňuje city, je-li to potřeba. Podporuje přátelství, spojuje nás s přírodou, zvyšuje vnímavost. Posiluje porozumění, soucit a naslouchání se vším a všemi, kteří potřebují naši pomoc a pochopení. Zmírňuje stres, splíny a deprese, zlepšuje paměť a podporuje intelekt. Přináší majiteli blahobyt a peníze.

Smaragd posiluje funkci srdce, vyrovnává nepravidelný krevní tlak. Je vhodné ho používat při zánětech vedlejších nosních a čelních dutin, cukrovce, migréně. Jeho zelená uklidňující barva blahodárně působí na zrak, posiluje unavené oči.

Naše šperky se SMARAGDY najdete TADY.

AMETYST

Kámen moudrosti a klidu, je spojen s harmonií a transformací. Jeho energie uvolňuje stres a napětí, přináší klid a vyrovnává mysl. Podporuje lásku a porozumění ve vztazích, zvyšuje citlivost a empatii.

Ametyst posiluje schopnost vyjádření sebe sama, tlumí bolest a napětí a pomáhá při nespavosti. Jeho energie podporuje imunitní systém a harmonii těla a mysli. Je ochranným prvkem pro duchovní rozvoj a osobní růst.

Naše šperky s AMETYST najdete TADY.

PERLA

Perla je drahokam moře a řek, symbolem čistoty a proměny. Perly vzbuzují v ženách ženskou krásu, rozum a rozvahu. Perly pomáhají upevňovat rodinné vztahy, posilovat lásku a otevírat mysl pozitivnímu myšlení. Velmi silně působí na deprese a na stavy samoty. Perly pomáhají uklidnit jak duševní, tak fyzické nevyrovnané stavy. Jejich energie je porovnávána s krásou ženy.

V oblasti zdraví dodávají stabilitu do celého těla a mírní choroby a nemoci spojené se žaludkem a zažíváním. Díky svému složení mohou ovlivnit stavbu kostí a zubů.

Naše šperky s PERLAMI najdete TADY.

KŘIŠŤÁL

Křišťál je nejuniverzálnější a zároveň energeticky nejsilnější minerál na světe. Má schopnost násobit účinky jiných minerálů umístěných v jeho blízkosti. Poskytuje silnou ochranu, očišťuje od všeho škodlivého a harmonizuje lidské tělo i prostor kolem sebe. Je nazýván kamenem čistoty a harmonie, neboť přitahuje pouze čisté myšlenky, záměry i chování a odvrací negativní energie všeho druhu. Projasňuje mysl, zvyšuje sebevědomí, nabíjí novou energií, zklidňuje. Podporuje trpělivost, moudrost a sebezdokonalování.

Energie křišťálu působí pozitivně na funkci štítné žlázy, srdce, krevního oběhu. Nejúčinnější je ve zklidňování neuralgických bolestí. Také ulevuje při nevolnostech, závratích, migrénách a bolestech hlavy.

Naše šperky s KŘIŠŤÁLY najdete TADY.

ACHÁT

Je považován za kámen rovnováhy a harmonie a často se používá pro meditaci a uklidnění mysli. Achát může pomoci při odstraňování negativních emocí a podpoře pozitivního myšlení a energie. Navíc se říká, že různé druhy achátů mají specifické duchovní účinky, například modrý achát se spojuje s klidem a jasností myšlení, zatímco růžový achát je spojován s láskou a emocionální stabilitou. Achát je také považován za kámen pro zlepšení komunikace a sebevyjádření.

Zdravotní vlastnosti achátu jsou spojovány s jeho schopností podpořit fyzickou, emocionální a mentální rovnováhu. Achát může pomoci při uklidňování nervů a zmírňování stresu a úzkosti.

Naše šperky s ACHÁTY najdete TADY.

Dalšími minerály, které se také hodí k Blížencům jsou z naší nabídky například TYGŘÍ OKO, RŮŽENÍN, AQUAMARÍN, OBSIDIÁN a JANTAR, KYANIT, CITRÍN, KARNEOL, ONYX, TYRKENIT, TOPAZ nebo TURMALÍN, ty ale zatím v nabídce nemáme.

Mé zdroje jsou knihy, internet a vlastních cca 10 let bádání a učení. Sama osobně na přiřazování znamení k minerálům nevěřím (protože minerály tu byly dříve než znamení) a raději vybírám srdcem a intuicí. Každopádně se však jedná o zajímavé informace a často i pravdivé.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Passionate reader | People person | The one behind All dad jokes
Probíhá rekonstrukce webu...
Pro informace o objednávkách nás kontaktujte na email: kaminkovavila@gmail.com