November 25, 2023

BERAN

Dveře místnosti se rozletí a v nich se objeví štíhlá sportovní postava, která na sebe okamžitě upoutá pozornost. Je to Beran.

Získejte 10 % slevu na svůj první nákup!

Rádi rozdáváme radost. Zanechte svůj email a užijte si svůj první nákup.

Děkujeme. Svou slevu najdete na emailu.

BERAN

20.3. – 20.4.

ohnivé znamení pod vládou Marsu

„ Zítřek je pro ně daleko, včerejšek už zase pryč, takže jediná pořádná chvíle pro život je právě teď. “

Dveře místnosti se rozletí a v nich se objeví štíhlá sportovní postava, která na sebe okamžitě upoutá pozornost. Není divu, hlasitý pozdrav a zářivý úsměv zaujme a nikoho nenechá na pochybách, že do místnosti vstoupil Beran nebo člověk s ascendentem v Beranu. Existují dva typy Beranů, jeden vysoký štíhlý s kostnatýma dlouhýma nohama, protáhlým obličejem a labutí šíjí, druhý menší a statnější s kulatou tváří a veselýma jasnýma očima. Typické pro všechny Berany je klenuté obočí, které i ve stáří přetrvává tmavé.

Zvířecí symbol berana poměrně dobře vystihuje vlastnosti tohoto znamení, jako je temperament, smělost a bojovnost.

Beranům vládne živel ohně a lidé narození v tomto znamení proto překypují životní energií. Jsou průbojní a ambiciózní, když se pro něco nadchnou. Chtěli by mít všechno hned a umí si prosadit to, po čem touží. V životě to mohou díky těmto vlastnostem dotáhnout hodně daleko, ale jako daň za to se často zapletou do sporů a hádek. Provází je až dětská radost ze života, jsou spontánní a bezstarostní.

PŘEDNOSTI:

Odvaha - mají tendenci riskovat a být odvážní v různých situacích.

Rozhodnost - mají v sobě vrozenou schopnost rychle rozhodovat a následně jednat.

Temperament - jsou energičtí a plní života, ale mohou být také impulzivní a bouřliví.

Iniciativa - jsou aktivní a rádi přebírají kontrolu v situacích, kde se nic neděje.

Nadšení - zamilovávají se do nových věcí a výzev, což je motivuje ke skutkům.

Sebedůvěra - věří ve své schopnosti a mají v sobě pocit jistoty.

Přímost - jsou otevření a upřímní, nebojí se říkat pravdu.

Bojovnost - pokud se cítí ohroženi, Berané se postaví do role ochránce a bojují za své přesvědčení.

Vůdčí postavení - mají sklony k tomu být vůdčí osobnosti a umět vést ostatní.

Dobrodružná povaha - mají zálibu v dobrodružstvích a nových zážitcích.

SLABINY:

Lenost - někdy má tendenci k lenosti, ale obvykle se rychle dostane zpět do tempa.

Přílišná očekávání od druhých - má tendenci klást velká očekávání na ostatní, což může být zdrojem konfliktů.

Poučuje a kritizuje druhé a sám ví vše nejlépe - bývá trochu dominantní a může mít tendenci učit ostatní, i když se jich to netýká.

Netrpělivost - může být impulzivní a netrpělivý, což může vést k rozhodnutím přijatým bez dostatečného zvážení.

Vrhá se do všeho bez rozmyslu - může být někdy trochu příliš zbrklý a nerozvážný, což může vést k chybám.

Necitelnost - může být někdy málo citlivý na pocity ostatních.

Agresivita - pokud se dostane do konfliktu, může být někdy agresivní a dominantní.

Změny nálad - může být náchylný ke změnám nálad a nepředvídatelnému chování.

Sobectví - může být někdy příliš zaměřený na sebe a mít malou empatii k ostatním.

Jednotvárnost a klid je deprimují - může mít tendenci rychle se nudit a potřebovat neustálou stimulaci a akci v životě.

Berani si nejlépe rozumí:

v partnerském vztahu: Býk, Rak, Panna, Váhy, Kozoroh, Vodnář, Ryby

v byznysu: Býk, Blíženci, Rak, Panna, Váhy, Ryby

Barvy, které jim dodávají energii:

žlutá, červená, oranžová, hnědá

Ideální zaměstnání a koníčky:

dobrodruh, podnikatel, ošetřovatel zvířat, obchodník, technik, tanečník, bubeník, extrémní sporty - parašutista, potápěč, závodník, šerm, box, surf a další

Zdraví

V oblasti zdraví je samé překvapení. Už jako dítě dokáže rodiče šokovat rychlostí, s jakou onemocní – ještě větší rychlostí, s níž se uzdravuje. Zvládá vysoké horečky a zánětlivá onemocnění všeho druhu. V pozdějším věku může trpět bolestmi hlavy – především takovými, jimiž reaguje na stresy. Právě proto musí dbát na relaxaci a pravidelný odpočinek. A když sám odpočívat nechce, dejte mu to rozkazem!

Majetek

Peníze většinou umí rychle a v nemalém objemu vydělat, ale stejně rychle (nebo ještě rychleji) je dokáže i utratit. Právě proto by si měl vědomě hledat partnera, který na něj v tomto směru dohlédne a postará se o jeho finanční rovnováhu. Moc se mu to líbit nebude, ale nakonec uzná, že to jinak nejde.

Práce

Nic nedokáže Berana víc vybudit než velká hromada úkolů, které stoprocentně může zvládnout jenom on. A tak pracuje nadšeně, rád a často do úplného zemdlení. Beran nebývá nemocný, onemocní-li, tak jedině z přepracování. Ale to není to nejhorší, co ho může potkat. Průšvih nastane, když nemá kde svoji energii vydat, pak teprve dokáže být skutečně vzteklý, to v případě muže Berana, nebo lítostivý, neboť tak se projevují nespokojené ženy Berani.

Ženy narozené ve znamení Berana mají přirozené nadání pro vůdčí postavení a nechybí jim temperament a odvaha. Rády se stylizují do různých autoritativních rolí a rády situace dramatizují. Je jim vlastní impulzivní jednání, přímočarost a netrpělivost. Jsou to idealistky, které mají malý smysl pro kompromis a jsou dost dogmatické. Ale neumějí moc spolupracovat. Předpokládají, že se jim druzí budou přizpůsobovat a pomáhat jim. Neznají váhání či otálení. S nadšením se vrhají do nových aktivit, ví, jak si vychutnat život, a nebojí se nebezpečí. Ba právě naopak.

Neustále hledají nové výzvy a dobrodružství. Jednotvárnost a klid je deprimují. Ženy narozené ve znamení Berana jsou schopné velkých výkonů. Ne vždy však dotáhnou své plány do konce. Pokud je něco nudné či  příliš zdlouhavé, ztrácejí zájem.

Jsou nevypočitatelné a nepoučitelné. Jejich netrpělivost mnohdy hraničí s arogancí. Soutěživost a soupeření uplatňují i v milostném životě. Ženy znamení Berana rády flirtují. Jejich sklony k vůdcovství jim nedovolují být tvárnou a poddajnou ženou. Partner od nich nemůže očekávat, že budou pilnou hospodyňkou, jejímž jediným zájmem je starat se o domácnost a vychovávat děti. Mají příliš energie a ambicí, než aby je takové postavení uspokojilo. Potřebují vysoké cíle a složité úkoly. Zvládnou chod domácnosti, výchovu dětí i náročnou kariéru. Když založí rodinu, nelze od nich očekávat, že se budou věnovat pouze jí. A pokud ano, tak jen na nezbytně dlouhou dobu.

Ženy znamení Berana nehledají příliš dominantního muže, ale nesnesly by ani takového, který by je bezmezně obdivoval. Potřebují být na svého partnera hrdé. Když už si žena ohnivého znamení Berana nějakého muže vybere, pak mu bude věrná, bude za něj bojovat, obětovat se mu a popohánět ho kupředu.

Muž narozený ve znamení Berana je ztělesněním mužnosti a jsou mu vlastní rytířské způsoby. Má představu o své roli ve vztahu a rozhodně se mu nezamlouvá partnerská rovnocennost. O životě má vznešené představy a dokáže být velkorysý i něžný. Svou partnerku si bude patrně velmi idealizovat, ale pro ní nebude vůbec jednoduché jeho představu dokonalosti naplnit a trvale udržet.

Protože je soutěživý a rád ženy dobývá, budou ho přitahovat ty nesnadno dosažitelné. Hledá takovou ženu, která mu bude v mnoha ohledech podřízená a bude i snadno formovatelná. Na druhé straně mu přílišná poddajnost může vadit. Ideální partnerka by se neměla nechat zcela ovládnout a měla by si udržet své zájmy, aktivity a názory. Měla by mu však vždy umožnit, aby měl navrch. Pro naplnění své představy o pohádkově romantické lásce by si měl muž Beran najít partnerku, která mu bude věnovat dostatečnou pozornost, bude mu věrná, nebude mít potřebu flirtovat a vyvolávat žárlivost, bude mít v něj a jeho schopnosti neochvějnou víru a bude ochotna za něj dělat a zařizovat nudné záležitosti.

Protože je muž Beran odvážný a stále vyhledává nové výzvy a dobrodružství, jeho partnerka se s ním rozhodně nebude nudit. Měla by však vědět, že spokojenost a jednotvárnost ho ubíjejí. Pokud bude jeho vztah až příliš klidný, zřejmě sem tam vyvolá hádku a krizi, aby došlo k nějakým změnám. Podobně se budete chovat v sexu. Je vášnivý, ale jeho tělesná touha zřejmě ochabne, jakmile se dostaví rutina.

NA CO POZOR?

  1. Nedávejte jim rady ohledně toho, co mají dělat. Berani mají přirozenou vlastnost být vůdci. Touží po vedení a nechtějí být ovládáni.
  2. Předstírejte zaneprázdněnost. Při domlouvání schůzky opakovaně měňte termíny. Berani jsou velmi aktivní a pokud si myslí, že někdo jiný je ještě více vytížený než oni, imponuje jim to.
  3. Buďte spontánní a nepředvídatelní. Jednejte nečekaně. Berani mají rádi novinky a nestandardní situace.
  4. Pokud jste ve vztahu s Beranem, neomezujte se úplně podřizováním. Berani mají tendenci usilovat o dosažení cílů. Jakmile něco získají, může je to po čase přestat bavit.
  5. Nedávejte Beranovi stereotypní a nudné úkoly.
  6. Beran potřebuje náročné úkoly. Dejte mu projekt, který má jasný cíl a definovaný časový rámec.
  7. Berani si udržují svou hravost jako malé děti. Dejte jim dostatek prostoru k zábavě a hraní.

MINERÁLY

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazené minerály. Věří se, že jsou tyto minerály v přítomnosti určitého znamení silnější. Beranům doporučuji tyto minerály:

GRANÁT

Granát je kamenem energie, vášně a radosti. Dodává nám životní energii, vytrvalost, podporuje vůli a zvyšuje sebevědomí. Granátu je připisována magická moc lásky. Symbolizuje fyzickou lásku a vztah mezi milujícími partnery. Dodává sebedůvěru, podněcuje aktivitu a posiluje pud sebezáchovy. Pomáhá rozbít energetické blokády v těle, které nám brání v přirozené radosti a vitalitě. Tento minerální kámen nám napomáhá propojit se s vnitřním Já, dodává nám sílu udělat krok k dosažení vyššího stavu vědomí.

Ze zdravotního hlediska posiluje a aktivuje celý náš organismus, srdeční činnost, reguluje krevní oběh. Pomáhá při léčbě reprodukčních orgánů.

Naše šperky s GRANÁTY najdete TADY.

RŮŽENÍN

Růženín je kamenem lásky. Růženín podporuje něžnost, přátelství a lásku k sobě samému i ostatním. Pomáhá projevovat city a vnímavost. Učí nás trpělivosti a dává nám sílu odpouštět. Je skvělým magnetem pro získání nového partnerství. Uklidňuje a hojí citové rány zejména po tragických událostech v rodině, rozchodech a v obdobích životních krizí. Růženín odráží negativní energie. Je věhlasným kamenem do ložnice, dětského pokoje, na místa setkávání a na pracoviště, kde se nachází více lidí.

Energetického vyzařování růženínu se využívá zejména pro tlumení stresu, emocí, nervozity, strachu a depresí. Podporuje léčbu srdce. Působí skvěle na pleť, pomáhá redukovat vrásky a podporuje regeneraci pokožky.

Naše šperky s RŮŽENÍNY najdete TADY.

ACHÁT

Je považován za kámen rovnováhy a harmonie a často se používá pro meditaci a uklidnění mysli. Achát může pomoci při odstraňování negativních emocí a podpoře pozitivního myšlení a energie. Navíc se říká, že různé druhy achátů mají specifické duchovní účinky, například modrý achát se spojuje s klidem a jasností myšlení, zatímco růžový achát je spojován s láskou a emocionální stabilitou. Achát je také považován za kámen pro zlepšení komunikace a sebevyjádření.

Zdravotní vlastnosti achátu jsou spojovány s jeho schopností podpořit fyzickou, emocionální a mentální rovnováhu. Achát může pomoci při uklidňování nervů a zmírňování stresu a úzkosti.

Naše šperky s ACHÁTY najdete TADY.

KŘIŠŤÁL

Křišťál je drahokam, který je často spojován s duchovními vlastnostmi. Je považován za kámen čistoty, harmonie, jasnosti mysli a pomáhá při meditaci a koncentraci. Křišťál se také spojuje s duchovní ochranou a podporuje emocionální a mentální stabilitu. Různé druhy křišťálů mají specifické duchovní účinky, například ametyst se spojuje s klidem a rozvojem duchovních schopností, zatímco růžový křišťál se spojuje s láskou a emocionální rovnováhou.

Zdravotní vlastnosti křišťálu jsou spojovány s jeho schopností posilovat energii a podporovat imunitní systém. Křišťál může pomoci při regulaci krevního tlaku a podpoře funkce srdce a cév.

Naše šperky s KŘIŠŤÁLY najdete TADY.

PERLA

Je považována za kámen lásky, čistoty a moudrosti a může pomoci při uklidnění a harmonizaci emocí. Perla je často spojována s duchovním růstem a rozvojem a může pomoci při zvyšování sebevědomí a intuice. Navíc se říká, že perla má ochranné vlastnosti a může pomoci při odstraňování negativní energie.

Zdravotní vlastnosti perly jsou spojovány s její schopností podpořit imunitní systém a zlepšit krevní oběh. Perla může pomoci při regulaci hormonálních funkcí a podpoře zdravého trávení. Navíc se říká, že perla může pomoci při zlepšování kvality spánku a zmírňování stresu a úzkosti. Perla je také považována za kámen, který může pomoci při odstraňování toxických látek z těla a podpoře zdravého metabolismu.

Naše šperky s PERLAMI najdete TADY.

Dalšími minerály, které se také hodí k Beranům jsou z naší nabídky například RUBÍN, AMETYST a JASPIS, HELIOTROP, MALACHIT, RODOCHROZIT, HEMATIT nebo TURMALÍN, ty ale zatím v nabídce nemáme.

Mé zdroje jsou knihy, internet a vlastních cca 10 let bádání a učení. Sama osobně na přiřazování znamení k minerálům nevěřím (protože minerály tu byly dříve než znamení) a raději vybírám srdcem a intuicí. Každopádně se však jedná o zajímavé informace a často i pravdivé.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Passionate reader | People person | The one behind All dad jokes
Probíhá rekonstrukce webu...
Pro informace o objednávkách nás kontaktujte na email: kaminkovavila@gmail.com